28 Aug 2011

Around Jakarta: music in the park




Snapped by : Annisa

I thought I was dreaming. 
A couple weeks ago, I and Astriani decided to go around the area of Menteng and Diponegoro to hunt for some street style pictures on a Sunday afternoon. And, look at what we just found out! 

Apparently, every Sunday, Taman Suropati has this community music course, where the teachers teach anybody (literally anybody) musical instruments (well, of course you have to bring your own instrument). We saw a lot of people practicing with their violins, guitars, and even saxophones. They had groups based on the level of the students skills, and I think that they didn't have any age restriction, which made it even more interesting.

And for a skeptical girl who grows up in the middle of the crazy urban life of the capital city, it felt like someone just slapped me, and said "honey, the city ain't that evil".

Baboosh!

P.S: if you're interested in this community music program, click here
---


Sumpah deh saya kira saya lagi mimpi ketika saya dan Astriani, yang niatnya mau hunting street style pictures di hari Minggu sore, melihat keramaian di Taman Suropati, Jakarta.

Ternyata, setiap hari Minggu, Taman Suropati mengadakan kursus musik berbasis komunitas, dimana para gurunya mengajarkan berbagai tehnik bermain alat musik (tapi alat musiknya bawa sendiri dong ya) kepada siapa saja (beneran, siapa aja). Ada banyak sekali orang-orang yang berlatih memainkan biola, gitar, dan bahkan saxophone. Mereka dikelompokan berdasarkan tingkat kemampuan, dan, yang lebih menarik lagi, tanpa batasan umur!

Dan untuk seorang perempuan yang tumbuh di tengah liarnya hutan beton ibukota, saya merasa seperti ditampar dan dibilangin: "Jakarta nggak sejahat itu kok, say".

Ah...

P.S: kalo kamu tertarik dengan program musik berbasis komunitas di Taman Suropati, klik link ini

(Annisa)

2 comments:

ARIO ACHDA said...

now THIS is something we rarely see. heard about this community a lot. this is so great, we need more of these instead of another malls *walaupun saya juga sering ngemall*>.<

Blanc said...

and we were surprised too. you should go there, and bring some fashion to the whimsical air of music, Ario :D

--
Annisa
TheBlancNotes